KMH Nedir? » Dolar Kaç TL ?
  • YARIM ALTIN
    6.319,00
    % 0,02
  • AMERIKAN DOLARI
    28,9232
    % -0,01
  • € EURO
    31,2422
    % -0,12
  • £ POUND
    36,4368
    % -0,10
  • ¥ YUAN
    4,0442
    % -0,07
  • РУБ RUBLE
    0,3130
    % -0,02
  • BITCOIN/TL
    1249746,643
    % -0,92
  • BIST 100
    7.962,34
    % 3,14

KMH Nedir?

KMH Nedir?

KMH nedir merak edenler ekonomik olarak avantajlı olabilen bu ek kredi limitinin geri ödeme sürecini de merak etmektedir.

KMH nedir, KMH hesaplama nasıl yapılır merak edenler bu ek kredi limitleri hakkında bazen yanılgıya uğramaktadır. Özellikle kredi kullanmayı beklemeyenler hazırda bulunan kredili mevduat hesaplarından para çekebilmektedir. Kişilerin kısa vadeli nakit ihtiyaçlarını karşılaması için hesapta yeterli bakiye olmaması durumunda belirlenen limitleridir. Para çekme, havale/EFT yapma imkanı olan hesap çeşitleri olarak bilinirler. Kredi notu düşerse KMH’ın da kapanması gerekebilir. Bu durumda kredi notu denetiminiz sonucu mevcut limitinizin kapatılması gerekebilir. Bilgi almak istediğinizde bankanızla görüşerek detayları öğrenebilirsiniz.

KMH Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Kredili mevduat hesabı genelde bankaların belirlediği fiyat politikaları konusunda yapılır. Her bankanın kendine özgü bir faiz politikası vardır. Bu doğrultuda her türlü kısa vadeli ihtiyacın düşük faizlerle karşılanmasını sağlayan KMH işlemleri yapılır. Genelde günlük olarak faiz hesaplaması yapılır. Hesabınızda para olmasa bile para çekmenize imkan tanıyan bu sistem, hesabınıza önceden tanımlanan bir limit doğrultusunda gerçekleşmektedir.

KMH Hesaplaması

Sadece kullandığınız günler kadar faiz ödeyeceğiniz KMH hesaplaması her gün için yapılır. KMH’ın bağlı bulunduğu vadesiz hesaba faiz işletilir ve hesaba para girişi olduğunda faiz kesintisi yapılır. Genelde gelirin üç katına tekabül eden meblağlarda limit tanımlanır. Sicili temiz biriyseniz KMH limitinizin gelirinin 4 katı şeklinde tanımlanması söz konusu olacaktır. Limit düşürmek için ek belgeye ihtiyaç olmazken, limit arttırma işlemleri için ek gelir belgelerine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Taksitli Kredili Mevduat Hesabı

KMH’ın son ödeme tarihi vardır. Bu tür işlemlerde genelde ayın son günlerinde faiz tahsilatı yapılır. Genelde taksitli kredili mevduat hesabı birçok bankada vardır. Tıpkı kredi kullanır gibi KMH kullanımında da taksitlendirme mümkün olmaktadır. KMH için ödeme yapılmazsa banka tarafından takibe alınabilirsiniz. Bu yüzden kredili mevduat hesabı genelde taksitli olarak kullanılabilir. Taksitlendirme yapılması gerektiğinde de birçok avantaj olabilir. Bankalar son yıllarda KMH kullanımını taksitlendirme şeklinde planlayarak daha uygun koşullarda geri ödeme imkanı tanımlamıştır.

YORUMLAR YAZ