KOSGEB Faizsiz (Sıfır Faizli) Kredi Şartları ve Başvuru » Dolar Kaç TL ?
  • YARIM ALTIN
    7.920,00
    % 0,02
  • AMERIKAN DOLARI
    32,3774
    % 0,15
  • € EURO
    34,9722
    % -0,32
  • £ POUND
    40,9701
    % 0,17
  • ¥ YUAN
    4,4812
    % 0,08
  • РУБ RUBLE
    0,3496
    % 0,05
  • BITCOIN/TL
    2272544,442
    % 0,89
  • BIST 100
    9.079,97
    % 3,10

KOSGEB Faizsiz (Sıfır Faizli) Kredi Şartları ve Başvuru

KOSGEB Faizsiz (Sıfır Faizli) Kredi Şartları ve Başvuru

KOSGEB sıfır faizli kredi kapsamında mikro ve küçük işletmelere 75 bin TL’ye kadar destek vermektedir. Faizsiz ve üç yıl geri ödemesiz olarak verilen bu destek ödemelerinden yaklaşık 130 bin işletmenin faydalanacağı ifade edilmiştir. Kredi başvuruları 3 Mayıs tarihinden itibaren başlamış olup mikro ve küçük ölçekli işletmelerin yanı sıra teknoloji alanında faaliyet gösteren işletmelerin de bu imkandan yararlanması mümkündür.

Verilen destek kredilerinde asıl amaç salgın nedeniyle gelir akışı bozulmuş, nakit kaybına uğramış işletmelere yardım etmektir. Açıklanan destek programı 5 milyar bütçeli olup krediye başvuracak işletmelerin sayısı geniş tutulmuştur. Bu sayede ekonomik işleyişin desteklenmesi hedeflenmektedir.

KOSGEB Faizsiz (Sıfır Faizli) Kredisi Detayları

KOSGEB faizsiz sıfır faizli destek kredisi detayları incelendiğinde kredinin teknoloji alanında faaliyet gösteren start-uplar ile imalat sektörlerinde faaliyet gösteren küçük ve mikro işletmeler için olduğu görülecektir. 5 milyarlık program bütçesinde destek üst limiti işletmenin türüne göre belirlenmiştir. Buna göre mikro işletmelere 30 bin lira, küçük işletmelere ise 75 bin lira ödeme yapılacaktır.

Verilecek faizsiz ( sıfır faizli ) kredi geri ödemeli ve teminatsız olarak ifade edilir. Kredinin ilk üç yılı geri ödemesiz olup 2024 yılından itibaren dörder aylık dönemlerde toplam altı taksit halinde ödeme gerçekleştirilecektir. Kredi kapsamına girebilmek için hesaplama Katma Değer Vergisi beyannamesi üzerinden yüzde 25 gelir kaybı olarak dikkate alınır.

KOSGEB Faizsiz (Sıfır Faizli) Krediye Kimler Başvuru Yapabilir?

Yararlanma kriterleri incelendiğinde KOSGEB faizsiz (sıfır faizli) krediye başvuracak kişiler incelendiğinde bunlar arasında gelir kaybına uğramışlar, Covid – 19 pandemisi öncesi faal olanlar, nakit akışı bozulmuş olanlar ve istihdamını muhafaza edenler yer alır. Eğer ilgili kuruluş 2017 yılından sonra kurulmuşsa ve yenilikçi faaliyetlerde hizmet veriyorsa bu durumda verilecek olan kredinin toplam miktarına 25 bin lira daha ekleme yapılabilir.

Faizsiz ya da sıfır faizli KOSGEB kredisi başvuruları e-devlet üzerinden yapılacaktır. Bu kredi kapsamında yalnızca online başvurular kabul edilecektir. Başvuru yapabilecek işletme türleri kendi içerisinde iki bileşene ayrılmakta olup bunlardan biri imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmeler, diğeri ise 2017 yılı sonrasında kurulan bilgisayar programlama, imalat ve bilimsel AR- GE sektörlerindeki yenilikçi genç mikro ve küçük işletmeler olarak ifade edilir.

KOSGEB Faizsiz (Sıfır Faizli) Kredi Başvuruları

Finansmana kolay ve hızlı erişim sağlayan KOSGEB (sıfır faizli faizsiz kredi başvuruları için öncelikle e-devlet platformuna giriş yapılır. İşlemler hizmetler bölümünden KOSGEB sayfasından gerçekleştirilir. Kurum sayfası açıldığında aktif hizmetler kısmından ilgili başvuru sekmesine tıklanır. Bu kısımda mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programı, tüm destek programları için destek ödeme başvurularının alınması, işbirliği destek programı, ileri girişimci destek programı, geleneksel girişimci destek programı, Ar-Ge ve inovasyon destek programı, işletme geliştirme destek programı, girişimcilik eğitimi ve daha birçok seçenek mevcuttur. Bunlardan en uygun olanı seçip yönlendirmeleri takip ederek başvuru işlemi tamamlanacaktır. Başlangıç aşamasında kullanıcı tipi işletme olarak seçilip ve vergi numarası ya da TC kimlik numarası seçilerek başvuruya devam edilir.

KOSGEB Faizsiz (Sıfır Faizli) Kredisi Başvuru Formları

KOSGEB internet sitesinde sıfır faizli kredi başvuruları için örnek teşkil edecek başvuru formlarına yer verilmiştir. Asıl başvurular e-hizmetler menüsünden online şekilde gerçekleşecek olup sitede verilen formlar başvuruda yardımcı olması amacıyla koyulmuştur. Bu kısımda başvuru kontrol tablosu, taahhütname, yerinde izleme formu, destek ödeme uygunluk formu, başvuru formu, destek sonrası izleme formu, destek bütçesi tablosu, başvuru kılavuzu gibi bilgiler bulunur.

YORUMLAR YAZ